Rawfood træstamme opskrift body sds

Raw træstammer

Raw træstammer

Må indrømme at jeg altid har haft en sød tand. Denne opskrift på en sundere udgave af den klassiske træstamme, er blevet lidt af en favorit hjemme hos os. Vi anvender altid mandler der har stået i blød i min. 8 timer og gerne længere. Både til salater og som snack. Grunden til det er en god ide at sætte mandler og andre nødder i blød er, at det aktiverer nøddernes enzymer og bevirker at de optages langt bedre i kroppen. Man kan også sagtens anvende mandler direkte fra posen, til denne opskrift.

Jeg er så heldig, at min dejlige kæreste altid laver disse træstammer til mig 🙂

Forberedelsestid : 10 min. (køletid 30 min.)

Tilberedningstid : 10 min. (køletid 30 min.)

“Marcipan”

  • 100 gram mandler
  • 3-4 store bløde dadler – Irma´s øko er top
  • 1 tsk. smagsfri kokosolie

Blend mandler til groft mel. Tilsæt dadler (fjern først stenene)  og kokosolie og blend igen. Jo længere tid du blender det,  des finere bliver marcipanen. Jeg kan godt lide den grov og dette gør den også nemmere at arbejde med. Sæt på køl min. 30 min.

“Romfyld”

  • 150 gram bløde dadler ( fjern sten )
  • 50 gram udvandede mandler
  • 3 spsk. øko cacao pulver
  • 2 tsk. rom essens ( kan undlades, men så er det ikke HELT det samme )
  • Korn fra 1 vanilje stang, eller 1 strøgen tsk. fuld vaniljepulver

Kom alle ingredienserne i en blender og blend til massen er helt samlet og nødderne er blevet til mel. Kom massen på køl i ca. 30 min. Det er vigtigt at arbejde hurtigt med masserne, ellers bliver de bløde.

Rawfood træstamme 2

Rul marcipan-massen ud på et stykke film, til den er flad. Rul romfyldet til en pølse og placer den ovenpå marcipanen.

Rawfood træstamme 3

Nu rulles marcipanen rundt om romfyldet, i bedste sushi style.

Rawfood træstamme 4

Rul til du har en tykkelse der passer dig. Fjern herefter filmen, og skær pølsen i passende stykker. Stil  gerne på køl igen, da de er bedst kolde.

Rawfood træstamme 5

Har man en ekstra sød tand, kan man smelte lidt mørk chokolade, og dyppe træstammerne heri.

Rawfood træstammer 6

Velbekomme, fra Morten & Co. 🙂