Hvidløg

Hvidløg – naturens vidundermiddel

Hvidløg – Kom forkølelsen til livs

Influenza og forkølelse er over os, og det er nok de færreste af os som føler vi har tid til at være syge.

Der er mange gode råd til hvordan man forkorter sygdomsforløbet, så man hurtigt kan komme på benene igen. Du kan f.eks booste dit immunforsvar og bekæmpe sygdom med et af naturens vidundermidler – HVIDLØG.

Hvidløg stammer fra Centralasien og er en kraftigt duftende løgknold af liljefamilien. Der et af verdens ældste krydderier og har i årtusinder været brugt mod alt fra infektioner til onde ånder.

Hvidløg indeholder bla. stoffet allicin, som er stærkt bakteriedræbende. Allicin dannes når et fed hvidløg, enten knuses eller skæres. Allicin er et meget flygtigt stof, så den bedst effekt opnås ved at indtage helt frisk hvidløg.

Det er også propfuldt af antioxidanter, der forebygger kroppens ældning og mindsker kræftrisikoen. Antioxidanterne i hvidløg er med til at hindre vores cellers kraftværker i at gå ned og det gavnlige kolesterol i at ilte, så det bliver til skadeligt kolesterol. Større doser, 4-5 friske fed dagligt, virker mod infektioner og virus. Forsøg foretaget af den tyske professor Gunter Siegels, på Freies Universität i Berlin, viser at mindre doser ser ud til at forebygge livsstilssygdomme som blodpropper og kræft. Forsøgene blev foretaget med hvidløgsekstrakt, som tilsættes menneskeblod i et system af kunstige blodkar.

Forsøgene har blandt andet også vist, at ekstrakt fra hvidløg kan opløse de fedtbelægninger i blodårerne. Det man i daglig tale kalder åreforkalkning. Blodkarrene bliver mere smidige, blodgennemstrømningen bedre, blodet mindre tilbøjeligt til at klumpe sammen og hjertet i stand til at sætte trykket ned. I laboratorieforsøg. En anden tysk undersøgelse af 40.000 kvinder har vist, at hvidløgsspisere har 35 procent lavere risiko for at få kræft.

Hvidløg har dog en blodfortyndende virkning, som kan give problemer, hvis man samtidig tager blodfortyndende medicin eller smertestillende midler som magnyl eller ibuprofen.

Håber du vil prøve at bruge hvidløg mod forkølelsen, og opleve den positive effekt.

Velbekomme  – og rigtig god fornøjelse 🙂